Ο Κώστας Καλλέργης στο ΤΕΙ του Πύργου

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα στο ΤΕΙ Πύργου με καλεσμένο τον Δημοσιογράφο Κώστα Καλλέργη
  
 



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με μεγάλη συμμετοχή από σπουδαστές, η ομιλία του δημοσιογράφου Κώστα Καλλέργη στο ΤΕΙ του Πύργου. Ο κ. Καλλέργης μίλησε για την μεθοδολογία στην έρευνα και στην παραγωγή ντοκιμαντέρ στις χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επιλογή της θεματολογίας, στην οργάνωση του χρονοδιαγράμματος των γυρισμάτων και τον τρόπο επιλογής τοπικού παραγωγού, στοιχεία πολύ βασικά για την επιτυχή παραγωγή ντοκιμαντέρ.
 

Επίσης, ο κ. Καλλέργης περιέγραψε τις εμπειρίες του από τα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στην Ασία και στην Ευρώπη για λογαριασμό της εκπομπής του Mega, «Εμπόλεμη ζώνη», στην οποία και ήταν μέλος της δημοσιογραφικής της ομάδας για 5 χρόνια. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες αλλά και στους κινδύνους που έχει αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ «αποκάλυψε» στους σπουδαστές τα «μυστικά του επαγγέλματος».

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους σπουδαστές αλλά και με τους καθηγητές του τμήματος. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η ομιλία του δημοσιογράφου Κώστα Καλλέργη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται απο την διοίκηση και των δύο τμημάτων ,για να αποκομίσουν οι σπουδαστές εμπειρίες πάνω στο αντικειμενο των σπουδών τους. Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του τμήματος «Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» κ. Αθανάσιος Κούτρας και ο προϊστάμενος του τμήματος «Μουσειολογίας - Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων» κ. Νικόλαος Σκλάβος, έχουν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογες ομιλίες και ημερίδες συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δημιουργία υψηλού επιπέδου γνώσης του αντικειμένου των δύο σχολών.

Για το www.odigos.gr
16.06.2011